Loic Lemeur filmt Claire Boonstra, die presenteert op het World Economic Forum in Davos. Voor degenen die Claire kennen: laat het even inzinken, deze zin. Het geeft aan hoe ver Layar (het bedrijf van Claire) nu al gekomen is.
Maar gelukkig staan zij niet stil. Ze worden gedreven door een duidelijke visie op 2015 en augmented reality, die Claire hier laat zien. Een mooie metafoor: op dit moment hebben we nog een mobiel of computer nodig als ons “looking glass” naar de realiteit. Zou het niet beter zijn om direct naar de realiteit te kijken, door een echte bril ? (met augmented reality functionaliteit, natuurlijk).
De presentatie is kort, maar het geeft aan waar Layar naar toe wil gaan: een open platform, waarmee ontwikkelaars augmented reality kunnen creeren, of kunnen toevoegen aan hun bestaande apps. Weer een interessante toevoeging en hopelijk weer een stapje dichterbij tot de massale acceptatie van Layar.
What is next voor Layar? Misschien een combinatie met WordLens ? 😉
4 reacties
Jacques
Aandoenlijke presentatie 🙂
Maar zeer veelbelovende techniek – ik denk dat Big G ze in de gaten houdt… Je kunt ook denken aan koppeling met Wikipedia: sta je op een historische plek, kun je het hele verhaal opvragen – en dan voor laten lezen – scheelt weer scrollen op je veel te kleine schermpje. Dat lijkt me op dit moment dan ook een obstakel: je moet stilstaan, telefoon richten en vooral niet doorlopen (http://failblog.org/2011/01/18/epic-fail-video-texting-and-walking-fail/).
Ik hoop dat ze een Bluetooth Head Up Display gaan ontwikkelen: in/aan je oor, ingebouwde kamera en een display dat je voor je oog klapt – de telefoon gebruik je dan alleen nog als computer en verbindingsapparaat – niet voor het visuele aspekt.
Zou je ook tijdens het rijden kunnen gebruiken: verkeersupdates en snelheid van en afstand tot voorliggers – gevechtspiloten gebruiken deze techniek al decennia – al heb ik het ook ooit in een Toyota Crown gezien – op de voorruit.
Gaan we dus nog meer van zien – letterlijk en figuurlijk 🙂
Ewout Wolff
Goede punten. Met layar kan je gewoon lopen en nog steeds het beeld/ tekst
blijven zien. De combinatie met Wikipedia bestaat overigens al.
De data op je bril/voorruit zien: goed idee. Zou mij idd niet verbazen dat
dit al snel gaat zien – al was t maar om doden door sms/smartphone gebruik
in de auto te verminderen.
Ford heeft al tenminste 10 jaar een helpfunctie in de auto en heeft een paar
jaar geleden de weg definitief ingeslagen naar car-automation. Check bijv.
De Ford Sync: speech recognition voor je navigatie, audio, integratie met je
ipod/smartphone en herinnering van favoriete standen voor volume, stand van
stoelen, etc.
Op 29 jan. 2011 18:57 schreef “Disqus”
het volgende:
Leen Blom
Waar ik met name benieuwd naar ben is positiebeplaing binnenshuis, binnen gebouwen e.d.
Daar zitten m.i. de killer toepassingen, zoals route informatie, persoonsherkenning etc.
Weet iemand welke technieken daarvoor gaan komen als alternatief op GPS/G-sensor/Gyroscoop etc?
Ewout Wolff
Hai Leen, ik kan daar een lang verhaal over houden, maar een link werkt makkelijker: http://www.slideshare.net/TristianLacroix/lbs-goes-indoors-maps-apps-and-positioning Ben benieuwd of je hier vindt wat je zoekt.
Ewout.